سؤال لابد ان يكون قد خطر على بالك وانت فى المطبخ تجهز اوتجهزين الطعام: لماذا يستدعى تقطيع البصل دموعنا
1-يطلق مواد كيميائه فى الجو
2-هل لأنه يحرك ذكريات قديمه حزينه
3-مجرد ايحاء نتيجه لتوقعنا انه يجعلنا ندمع
4-لحساسيه فى العين
وهل توجد طريقه تمنع استدراره لدموعنا
وطبعا البحث عن الأجابه على النت مسموح به ...دا احنا فى عصر الأنترنت والمعلومات
الأربعاء، ١٨ فبراير ٢٠٠٩
الاشتراك في:
تعليقات الرسالة (Atom)
هناك ٣ تعليقات:
أنا لما بقطع البصل وذلك طبعا بعد أمر الغصب (ولدتى تعبانه ومفيش بنت أقوم أنا الولد بمساعدتها)بعيط علشان وجودى فى المطبخ أصلا
فمش محتاج أعرف سبب ثانى للدموع
هههه
سائل البصل يجعل العين تدمع هى غسول ومطهر طبيعى للعين .
و فعلاً يوجد طريقة وانا مجربها وهى :
تقشير البصل المراد تقطيعه ثم وضعه فى وعاء به ماء من خمس الى عشر دقائق وثم التقطيع مباشراً ، وبعد كده ادعولى .
نفرتارى
أكيد لو سألت أي ربه منزل وقلتِ لها ما هو الشئ الذي يزعجك في المطبخ ؟ ستكون الاجابه هو البصل لأنه بيسبب دموع وحرقان في العين...
وذلك لأن البصل
يطلق مادة طيارة فتحاول العين حماية نفسها من هياج وإثارة هذه المادة بإسالة الدموع
التي تغسل المادة الطيارة .
ونفس الشيء أيضاً يحدث مع الدخان فيحدث البكاء تلقائياً لحماية وتطهير العين.
واذا اردتم أن تبطلوا عمل تلك الماده الطياره فأنصحكم بتطبيق فكره الاخت نفرتارى ويبقى أدعولها .
إرسال تعليق